Košarica je prazna
slide_bazen1-min
slide_bazen2-min

Rasvjeta:

Jedan o najvažnijih dodataka u bazenu, danas je gotovo postao dio osnovne opreme. U osnovi razlikujemo tri osnovne vrste bazenske rasvjete Halogena, LED jednobojna i LED-RGB rasvjeta sa mogućnošću mijenjanja boja.

 

Protustrujno plivanje:

Uz protustrujno plivanje i mali kućni bazeni postaju olimpijska vježbališta i za najzahtjevnije. Uz pomoć hidromasažnih dodatka protustrujno plivanje se pretvara u pravog fizioterapeuta koji će izmasirati sve dijelove vašeg tijela.

 

Masaže

Sve češći i popularniji dio svakoga bazena. Dijelimo ih na hidromasaže i zračne masaže, sa kako su pogodne za različite diijelove tijela tako se često kombiniraju. Masaža od bazena stvara jedno istinsko wellnes skrovište od svakodnevice i stresa za tijelo i dušu.

 

Slapovi 

Vizualni i zvučni užitak s efektom stvaranja prirodnih tokova riječica i potoka. Dodatkom slapa bazenu dodajemo prirodni štih svome dvorištu, mogu biti izrađeni od inoxa, betona, ili u kamenu. 

 

Automatska dezinfekcija

Najvažnija stvar u bazenu je čista i dezinficirana voda. Pojavom automatskih dozirnih centarala koje automatski očitavaju vrijednosti vode i doziraju potrebno sredstvo ova nekad zahtjevna briga je postala dio prošlosti. Dezinfekcija se vrši na nekoliko načina ali najčešće sredstvo za dezinfekciju vode je klor.

Elektroliza je sustav koji iz soli koja se doda u vodu stvara klor, klor ubija bakterije i ponovno se vraća u prvobitno stanje, odnosno sol.

Klasično doziranje: Dozirna stanica učita potrebu za PH sredstvom ili klorom te ga pomoću pumpica iz kanistra dozira u bazen.

Klasično doziranje + UV lampa: Ponajbolji sustav dezinfekcije vode, UV sterilizator dobar dio bakterija u vodi ubija sam te smanjuje potrebu za klorom a time smanjuje i potrošnju klora te razgradnju vezanog klora koji ima specifičan miris u bazenu. 

Današnje centrale se spajaju na internet te korisnik na mobitelu prati stanje vode u bazenu. Postoje još mnogi načini doziranja i dezinfekcije vode ali ovi su najčešće korišteni.

 

Grijanje bazenske vode

Početkom i krajem bazenske sezone voda je najčešće svježa za kupanje, upotrebom grijanja vode sezona kupanja u našim krajevima se produžuje čak do 6 mjeseci.

 

Pokrivači za bazene

Razlikujemo par vrsta pokrivača:

Solarni ljetni pokrivači: Brzo se navlače i skidaju s bazena koriste se tijekom sezone radi boljeg zagrijavanja vode u bazenu, obično se kombiniraju sa inox namotačem radi lakšeg upravljanja.
Roleri-rolete: Najzahtjevnija i najelegantnija vrsta pokrivača, najčešće se ugrađuju podzemno pored bazena i kombiniraju sa motornim automatskim otvaranjem i zatvaranjem.
Zimski pokrivači: Stavljaju se na bazen nakon sezone kupanja i tako ostaju do otvaranja nove sezone, čuvaju vodu i bazen od nečistoće i smrzavanja a sprečavaju i ozljede od nezgoda pada u bazen.
 
 

Roboti za bazene

Prepustite brigu o čišćenju i usisavanju bazena svome osobnom Pollboy-u. Dovoljno je spustiti robota u bazen, odabrati ciklus čišćenja i nakon toga isprazniti filter i spremiti ga. Robot sam usisava dno, zidove, skale i ostatak bazena.